Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

28-06-2022 17:09
Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?
Yeni güneş gözlüğü almayı düşündünüz, ancak seçenekler baş döndürücü. Çok fazla çerçeve seçeneği ve çok fazla lens türü var. Peki ya UV koruması, kaplamalar, polarizasyon ve renk tonları?

Stil çok kişisel bir seçimdir. Bu kılavuz, o mükemmel çerçeveyi seçmenize yardımcı olmayacak, ancak yeni güneş gözlüğü alışverişi yaparken kullanabileceğiniz bazı seçenekleri anlamanıza yardımcı olacaktır. Ve seçiminizi yaptıktan sonra onlara nasıl bakacağınızı öğreneceksiniz. 

Gözleriniz Neden Güneş Korumasına İhtiyaç Duyar?

Güneş gözlüğü takmanın en önemli nedeni gözlerinizi güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından korumaktır. UV ışınlarına uzun süre maruz kalma, makula dejenerasyonu ve katarakt dahil olmak üzere ciddi göz sorunlarının gelişimi ile bağlantılıdır.

Gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak çok önemlidir. Bunu yapmak için, gün boyunca dışarıdayken UV ışınlarının neredeyse %100'ünü engelleyen (UV 400 koruması da denir) güneş gözlüğü takmalısınız. Gökyüzü bulutlu olsa bile, önlem olarak güneş gözlüğü takın. UV ışınlarının geçmesini durdurmak için bulutlara güvenemezsiniz.

Üç Tür Zararlı UV Radyasyonu

Üç tür UV radyasyonu gözlerinize zarar verebilir. Her formun farklı özellikleri ve potansiyel etkileri vardır:

UVC Işınları: UVC ışınları en yüksek miktarda enerjiyi toplar ve gözleriniz için en büyük tehlikeyi oluşturur. Neyse ki, Dünya'nın ozon tabakası UVC ışınlarının çoğunun yüzeye ulaşmasını engelliyor. Ancak ozon tabakası incelirse UVC ışınları kolaylıkla ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

UVB Işınları: Düşük enerjili UVB ışınlarının bazıları da atmosferin ozon tabakası tarafından filtrelenir. Ancak, diğer UVB ışınları geçer. UVB radyasyonuna maruz kalma, birkaç önemli göz koşuluyla bağlantılıdır. Bunlara fotokeratit, pterjium ve pinguekula dahildir.

UVA Işınları: UV ışınlarının üç türünden, UVA ışınları en düşük miktarda enerji içerir. Ancak UVA ışınları, gözünüzün içindeki merceğe ve retinaya ulaşmak için korneanızdan geçebilir. Ek olarak, aşırı UVA radyasyonu, spesifik katarakt formlarının ortaya çıkmasıyla bağlantılıdır ve makula dejenerasyonunda rol oynayabilir.

UV Radyasyonu Risk Faktörleri

Dışarıda vakit geçirmek sizi UV radyasyonuna bağlı göz rahatsızlıkları riskine sokar. Bununla birlikte, gerçek UV radyasyon dozunuz birkaç faktöre bağlıdır.

Coğrafi Bölge – Dünya'nın ekvatoruna yakın tropik bir bölgedeyseniz, artan miktarda UV'ye maruz kalacaksınız. Ekvatordan uzaklaştıkça riskiniz azalır.

Yükseklik – Daha yüksek irtifalarda daha fazla UV'ye maruz kalırsınız.

Geniş Alanlar  – Geniş açık alanlarda daha fazla UV ışınlarına maruz kalırsınız. Bu maruz kalma, özellikle kum, kar ve diğer yansıtıcı yüzeylere yakın olduğunuzda olasıdır. Örnek vermek gerekirse, kardan yansıyan UV ışınları maruz kalmanızı neredeyse ikiye katlayabilir.

Günün Saati (ve yıl) – Güneş günlük en yüksek konumundayken, daha fazla UV'ye maruz kalırsınız. Bu zaman genellikle sabah 10'dan akşam 16'ya kadar gerçekleşir.

Reçeteli İlaçlar – Birkaç tür ilaç, UV radyasyonunun etkilerine karşı duyarlılığınızı artırabilir. Örnekler arasında sülfa ilaçları, diüretikler, doğum kontrol hapları, tetrasiklin ve sakinleştiriciler sayılabilir.

Güneş Gözlüğü Satın Alma İpuçları

Güneş gözlüğü satın alırken mükemmel göz koruması sağlayan bir güneş gözlüğü seçtiğinizden emin olun. 

UVA ve UVB ışınlarının %99-100'ünü filtreleyen güneş gözlüğü satın alın. Ayrıca güneş gözlüklerinizin görünür ışığın %75-90'ının gözünüze ulaşmasını engellediğinden emin olun.

Kontakt lens kullanıyorsanız, yalnızca bazı tiplerin herhangi bir derecede UV koruması içerdiğini bilin. Lenslerinizi takarken bile gözlerinizi korumak için güneş gözlüklerine ihtiyacınız olacak.

Güneş gözlükleriniz yüz hatlarınızı takip etmeli ve gözlerinize yakın yerleştirilmelidir. İyi oturan güneş gözlükleri gözlerinizi her yönden korumalıdır.

Tam olarak eşleşen renklere sahip lensler seçin. Ayrıca, lenslerde herhangi bir kusur veya bozulma olmadığından emin olun.

Güneş Gözlüğü Çeşitleri

Gündelik Güneş Gözlükleri: Günlük kullanım ve temel eğlence etkinlikleri için en iyisi olan gündelik güneş gözlükleri, işe giderken ve şehirde yürürken gözlerinizi güneşten korumak için mükemmel bir iş çıkarır. Günlük güneş gözlükleri tipik olarak aksiyon sporlarının yoğunluğunu kaldıracak şekilde tasarlanmamıştır.

Spor Güneş Gözlükleri: Koşu, yürüyüş ve bisiklete binme gibi aktiviteler için tasarlanan spor güneş gözlükleri hafiftir ve hızlı maceralar için mükemmel bir uyum sunar. Üst düzey çerçeve ve lens malzemeleri, gündelik güneş gözlüklerinden daha darbeye dayanıklı ve esnektir. Spor güneş gözlüklerinde ayrıca tipik olarak kavrayan burun pedleri ve şakak uçları bulunur; bu özellik, terlerken bile çerçevelerin yerinde kalmasına yardımcı olur. Bazı spor güneş gözlüklerinde, farklı ışık koşulları için ayarlamalar yapabilmeniz için değiştirilebilir lensler bulunur.

Buzul Gözlükleri: Buzul gözlükleri, yüksek irtifalardaki yoğun ışıktan ve kardan yansıyan güneş ışığından gözlerinizi korumak için özel olarak tasarlanmış özel güneş gözlükleridir. Genellikle yanlardan ışığın girmesini engellemek için etrafı saran uzantılara sahiptirler.

Güneş Gözlüğü Cam Özellikleri

Polarize Lensler: Polarize güneş gözlükleri parlamayı önemli ölçüde azaltır. Polarizasyon, su sporlarından hoşlanıyorsanız veya özellikle parlamaya karşı hassassanız harika bir özelliktir. Bazı durumlarda, polarize lensler ön camlardaki renk tonları ile reaksiyona girerek kör noktalar oluşturur ve LCD okumalarının görünürlüğünü azaltır. Böyle bir durumda, parlamayı azaltan bir alternatif olarak aynalı lensleri düşünün.

Fotokromik Lensler: Fotokromik lensler, değişen ışık yoğunluklarına ve koşullara otomatik olarak uyum sağlar. Bu lensler aslında aydınlık günlerde koyulaşır ve koşullar daha karanlık olduğunda daha açık hale gelir. Fotokromik işlemin soğuk koşullarda çalışması daha uzun sürer ve araba kullanırken hiç çalışmaz çünkü UVB ışınları ön camınıza nüfuz etmez.

Değiştirilebilir Lensler: Bazı güneş gözlüğü modellerinde farklı renklerde değiştirilebilir (çıkarılabilir) camlar bulunur. Bu çok lensli sistemler, göz korumanızı etkinliklerinize ve koşullarınıza göre uyarlamanıza olanak tanır. Çok çeşitli durumlarda güvenilir performansa ihtiyacınız varsa bu seçeneği göz önünde bulundurun.

Güneş Gözlüğü Cam Rengi Nasıl Seçilir?

Cam renkleri, görünür ışığın gözünüze ne kadar ulaştığını, diğer renkleri ne kadar iyi gördüğünüzü ve kontrastları ne kadar iyi gördüğünüzü etkiler.

Koyu renkler (kahverengi/gri/yeşil) günlük kullanım ve çoğu açık hava etkinliği için idealdir. Daha koyu gölgeler, öncelikle parlamayı kesmek ve orta ila aydınlık koşullarda göz yorgunluğunu azaltmak için tasarlanmıştır. Gri ve yeşil lensler renkleri bozmazken kahverengi lensler küçük bozulmalara neden olabilir.

Açık renkler (sarı/altın/kehribar/gül/vermilyon): Bu renkler orta ila düşük seviyeli ışık koşullarında mükemmeldir. Genellikle kayak, snowboard ve diğer kar sporları için mükemmeldirler. Mükemmel derinlik algısı sağlarlar, zorlu, düz ışık koşullarında kontrastları geliştirir, nesnelerin görünürlüğünü iyileştirir ve çevrenizin daha parlak görünmesini sağlarlar.

Güneş Gözlüğü Cam Kaplamaları

Güneş gözlükleri ne kadar pahalıysa, birkaç kat kaplamaya sahip olmaları o kadar olasıdır. Bunlar, suyu itmek için hidrofobik bir kaplama, dayanıklılığı artırmak için çizilmeye karşı bir kaplama ve nemli koşullar veya yüksek enerji aktiviteleri için buğu önleyici bir kaplama içerebilir.

Aynalı veya flaş kaplama, bazı güneş gözlüğü camlarının dış yüzeylerine uygulanan yansıtıcı bir filmi ifade eder. Mercek yüzeyine çarpan ışığın çoğunu yansıtarak parlamayı azaltırlar. Aynalı kaplamalar nesnelerin olduğundan daha koyu görünmesini sağlar, bu nedenle bunu telafi etmek için genellikle daha açık tonlar kullanılır.
Güneş Gözlüğü Cam Malzemeleri

Güneş gözlüğü camlarınızda kullanılan malzeme camların netliğini, ağırlığını, dayanıklılığını ve maliyetini etkiler.

Cam, üstün optik netlik ve üstün çizilme direnci sunar. Ancak diğer malzemelere göre daha ağır ve pahalıdır. Cam, kırıldığında örümcek ağı gibi olur (ancak ufalanmaz veya parçalanmaz).

Poliüretan, üstün darbe direnci ve mükemmel optik netlik sağlar. Esnek ve hafiftir, ancak pahalıdır.

Polikarbonat mükemmel darbe direncine ve çok iyi optik netliğe sahiptir. Uygun fiyatlı, hafif ve düşük hacimlidir ancak çizilmeye karşı daha az dayanıklıdır.

Akrilik, günlük veya ara sıra kullanılan güneş gözlükleri için en uygun olan polikarbonata ucuz bir alternatiftir. Polikarbonat veya camdan daha az dayanıklı ve optik olarak nettir ve bazı görüntü bozulmaları olabilir.

Güneş Gözlüğü Çerçeve Malzemeleri

Çerçeve seçimi, güneş gözlüğünüzün rahatlığına, dayanıklılığına ve güvenliğine katkı sağladığı için neredeyse camlar kadar önemlidir.

Metalin yüzünüze göre ayarlanması kolaydır ve görüş alanınızı daha az rahatsız eder. Diğer türlere göre daha pahalı ve daha az dayanıklıdır ve yüksek etkili faaliyetler için değildir. Kapalı bir arabada bırakılırsa metalin giyilemeyecek kadar ısınabileceğini unutmayın. Spesifik metaller arasında paslanmaz çelik, alüminyum ve titanyum bulunur.

Plastik ucuzdur, hafiftir ve metalden daha dayanıklıdır. Bazı plastik çerçeveler spor için yüksek darbe direncine sahiptir. Bu çerçeveler, dahili, ayarlanabilir bir tel çekirdeğe sahip olmadıkça ayarlanabilir değildir.

Asetat: Bazen el yapımı olarak adlandırılan bu plastik çeşitleri, yüksek stil gözlüklerde popülerdir. Daha fazla renk çeşidi mümkündür, ancak daha az esnektir. Yüksek aktiviteli sporlar için tasarlanmamıştır.

Castor bazlı polimer, bitkilerden elde edilen hafif, dayanıklı, petrol bazlı olmayan bir malzemedir.

Güneş Gözlüğü Deneme İpuçları

İşte bir güneş gözlüğünü denerken dikkat edeceğiniz bazı şeyler:

Çerçeveler burnunuza ve kulaklarınıza sıkıca oturmalı, ancak sıkıştırmamalı veya sürtünmemelidir.

Güneş gözlüklerinin ağırlığı kulaklarınız ve burnunuz arasında eşit olarak dağıtılmalıdır. Çerçeveler, bu temas noktalarında aşırı sürtünmeyi önlemek için yeterince hafif olmalıdır.

Kirpikleriniz çerçeveye temas etmemelidir.

Çerçeveyi köprü ve/veya şakaklardan dikkatlice bükerek metal veya tel çekirdekli çerçevelerin oturmasını ayarlayabilirsiniz.

Burun parçalarını birbirine yaklaştırarak veya uzaklaştırarak ayarlayabilirsiniz.

Yüz Tipine Göre Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir

Yuvarlak Yüze Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Tüm yüz şekilleri güzeldir ve bazen doğal güzelliğimizi vurgulamak isteriz, yüzünüzü görsel olarak uzatmak istiyorsanız koyu çerçeveli gözlükleri tercih edin. Yüzü daraltırlar ve konturlarını oval şekle yaklaştırırlar. Yüz orantılarınızı dengelemek için, genişliği yükseklikten daha büyük olan bir çerçeve seçmek en iyisidir.

Yuvarlak Yüze Uygun Gözlükler: Sivri, dikdörtgen ve kare camlar, kedigözü gözlükler, kelebek gözlük, dar köprülü gözlükler, aviator, wayfarer gözlükler.

Yuvarlak Yüze Uygun Olmayan Gözlükler: Yuvarlak gözlükler, dar çerçeveler, keskin tanımlanmış kenarlara sahip gözlükler, geometrik şekilli camlar, renkli camlı gözlükler, kaşları kapatan gözlükler.

Oval Yüze Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Bazıları oval yüzün hepsinden daha dengeli olduğunu düşünür, bu yüzden bu durumda asıl amaç yüzünüzün uyumlu orantılarını bozmamaktır. Bu nedenle, çok büyük görünen gözlüklerden kaçınmalısınız. Çerçeve yüzünüz kadar veya biraz daha geniş olmalıdır. Çerçevenin üst kısmının kaşlarınızla aynı hizada olduğundan emin olun.

Oval Yüze Uygun Gözlükler: Düz çizgili çerçeveli gözlükler: dikdörtgen, oval, yuvarlak. Kelebek gözlük, aviator, kedigözü gözlükler.

Oval Yüze Uygun Olmayan Gözlükler: Keskin tanımlanmış kenarlara sahip gözlükler. Çok büyük görünen gözlükler. Çok geniş görünen gözlükler. Dar çerçeveler.
 
Kare Yüze Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Keskin açılı dikdörtgen veya kare çerçeveler yüzünüzün ana hatlarını aşırı gösterebilir. Yuvarlak çerçeveler, genel yüz orantılarını görsel olarak dengelemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır.

Kare Yüze Uygun Gözlükler: Büyük gözlükler. Çerçeve genişliğinin yüzünüzün genişliğine eşit olduğu gözlükler. Renkli çerçeveli gözlükler. Oval, yuvarlak veya damla şeklinde çerçeveli gözlükler. Çerçevesiz gözlükler. Kedigözü gözlükler ve aviator.

Kare Yüze Uygun Olmayan Gözlükler: Keskin köşeli kare çerçeveler. Küçük, dar ve minyon çerçeveler. Çerçevenin yüzünüzden daha geniş olduğu gözlükler.

Dikdörtgen Yüze Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Yüzünüzü görsel olarak daha geniş göstermeyi hedeflemek en iyisidir. Büyük, doğal görünümlü gözlükleri tercih edin. Ayrıca, ten renginize uygun şeffaf camlara ve ince çerçevelere sahip olduklarından emin olun.

Dikdörtgen Yüze Uygun Gözlükler: Büyük çerçeveli gözlükler, aviator (geniş çerçeveli), yuvarlak çerçeveli gözlükler.

Dikdörtgen Yüze Uygun Olmayan Gözlükler: Dar çerçeveler, küçük gözlükler, parlak ve renkli çerçeveli gözlükler.

Kalp Şeklindeki Yüze Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Amacınız, alt kısmınızı daha hacimli göstererek yüzünüzün üst kısmını dengelemektir. Muazzam görünümlü gözlükler yardımcı olmaz: sadece üst kısma daha fazla hacim katarlar. Genişliği yüzünüzün genişliğine eşit olan gözlükleri seçmenizi tavsiye ederiz. Gözyaşı damlası şeklindeki bir tasarımı tercih edin. Aviator gözlükler ideal olacaktır.

Kalp Şeklideki Yüze Uygun Gözlükler: Yuvarlak camlı gözlükler. Dar köprülü küçük çerçeveler. Aviator ve wayfarer gözlükler. Çerçevesiz gözlükler. Parlak veya nötr renkli çerçeveler.

Kalp Şeklideki Yüze Uygun Olmayan Gözlükler: Büyük ve ağır çerçeveli gözlükler. Keskin, sivri hatları olan gözlükler. Kaşları kapatan gözlükler. Kelebek gözlükler veya damla gözlükler. Kedigözü gözlükler. Parlak renkli çerçeveli gözlükler.

Üçgen Yüze Uygun Güneş Gözlüğü Seçimi

Ana amacınız, yüzünüzün üst yarısını görsel olarak genişletirken alt yarısını daha az dikkat çekici hale getirmek olmalıdır. Geniş çerçeveli ve üst kısmı geniş güneş gözlüklerini seçin. Alt kısım kare veya keskin hatlara sahip olmamalıdır.

Üçgen Yüze Uygun Gözlükler: Parlak süslemeleri olmayan yuvarlak camlı gözlükler. Aviator. Şeffaf camlı kedigözü gözlükler. Çerçevesiz gözlükler.

Üçgen Yüze Uygun Olmayan Gözlükler: Koyu renkli camlara sahip kedigözü gözlükler. Kare veya dikdörtgen çerçeveli gözlükler. Dar veya küçük çerçeveli gözlükler. Alt kısmın kare veya keskin kenarlı dış hatlara sahip olduğu camlar.

Gözlük veya Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir

Gözlükleri ve güneş gözlüklerini temizlemek, talimat gerektirmeyen yeterince basit bir görev gibi görünebilir, ancak bunları temizlemenin doğru ve yanlış yolları vardır ve gözlüklerinizi nasıl düzgün bir şekilde temizleyeceğinizi bilmiyorsanız, onları mahvedebilirsiniz. 
Önce insanların yaptığı yaygın hataları gözden geçirelim.

Gözlükleri temizlemek için gömleğinizin ucunu kullanmayın. Kumaştaki küçük lifler lenslerinizi kalıcı olarak çizebilir.

Ayrıca lenslerinizi ıslatmak için tükürük kullanmayın. Hijyenik değil ve camları çok iyi temizlemiyor.

Camları temizlemek için asla ev tipi cam temizleyicileri kullanmayın. Bu ürünler, lenslere zarar verebilecek ve kaplamaları bozabilecek bileşenlere sahiptir.

Gözlükleri temizlerken camları temizlemek için kağıt havlu, mendil veya tuvalet kağıdı kullanmaktan kaçının. Kağıt havlu ve mendillerdeki odun hamuru lenslerinizi çizebilir veya tiftikle dolu bırakabilir.

Gözlükleri temizlerken kaçınmanız gereken şeyleri geride bıraktığımıza göre, gözlüğünüzü temiz ve işlevsel tutmak için kullanabileceğiniz en iyi şeyler burada.

Öncelikle gözlüğünüzü her zaman iki elinizle çıkarmalısınız. Menteşeler ve gözlük saplarının korunması için daha iyidir ve parmaklarınızın lenslere iz yapmasını engeller.

Gözlüklerinizi çiziksiz ve her gün en iyi şekilde görünmelerini sağlamak için her sabah yıkamanızı öneririz.

Gözlüğünüzü temizlemeden önce, ellerinizin lenslerinizi bulaştırabilecek kir veya yağlardan arınmış olduğundan emin olun. Losyonsuz bir sabunla yıkayın ve temiz, tüy bırakmayan bir bezle kurulayın.

Gözlük camlarını hafif bir ılık musluk suyu altında durulayın. Bu, tozu giderecek ve camlarınızı temizlerken çizmenizi önlemeye yardımcı olacaktır. Bazı cam kaplamalarına zarar verebileceğinden, camları temizlemek için sıcak su kullanmayın.

Her bir cama küçük bir damla nötr el sabunu uygulayın. Bulaşık deterjanı genellikle asit içeriklidir, bu nedenle gözlük camlarını temizlemek için kullanmamak daha iyidir. Camların her iki tarafını hafifçe ovalayın. Burun pedlerini ve kolların uçlarını da yıkadığınızdan emin olun, çünkü bu kısımlar yağ, saç ürünleri ve makyajın bulaştığı yerlerdir.

Çerçeveyi iyice durulayın. Lensleri ve çerçeveyi, yumuşatıcı veya kurutucu kağıtla işlem görmemiş temiz, tüy bırakmayan bir havluyla veya mikrofiber temizlik beziyle dikkatlice kurulayın.

Gözlük Camı Temizleme Spreyi

Gözlükler için temizleme spreyini camların her iki tarafına da püskürtebilir ve mikrofiber bir bezle kurulayabilirsiniz. Bu sprey aşındırıcı olmayacak şekilde tasarlanmıştır.

Gözlük Camı Temizlik Bezleri

Mikrofiber temizlik bezleri, camları temizlemek için mükemmel bir seçimdir. Kirleri ve yağları çekip çekerken lensleri etkili bir şekilde kuruturlar. Mikrofiber bezlerinizi sık sık yıkadığınızdan emin olun. Bunu yaparken yumuşatıcı kullanmayın.

Yukarıdaki ipuçlarını takip etmek, mümkün olduğunca uzun süre çiziksiz, temiz gözlüklere sahip olmanın en iyi yoludur.

Güneş Gözlüğü Nasıl Taşınır

Güneş gözlüğü takan herkesin karşılaştığı bir sorun: Güneş gözlüklerinizi takmadığınızda ne yapmalısınız? Evdeyseniz, onları bir yere koyabilirsiniz, eğer arabanızdaysanız, torpido gözüne saklayabilirsiniz. Ancak dışarıdaysanız, onları koyacak uygun ve güvenli bir yeriniz olmayabilir.

Çoğu insan güneş gözlüklerini kullanmadıklarında bile el altında tutmak ister. Gölgeye girip çıkarken veya binalara girerken, onları kolayca takıp çıkarabilmeniz gerekir, bu nedenle gözlerinizi korumakla meşgul olmadığında gölgelerinizi nasıl kullanacağınızı bilmek faydalı olacaktır.

Güneş Gözlüğünüzü Kafanıza Takmak

Bu muhtemelen güneş gözlüklerinizi yüzünüzde değilken takmanın en yaygın yoludur. Onları kafanıza takmak, yapılacak en doğal şey gibi görünüyor. Ancak gözlüğünüzü kafanıza takacaksanız, karşılaşabileceğiniz birkaç olası sorunun farkında olmanız gerekir:

Saç ürünlerindeki kimyasallar güneş gözlüklerinize zarar verebilir. Saç spreyi veya saç jölesi kullanıyorsanız, herhangi bir kimyasal değişiklik, çizik veya başka aşınma ve yıpranma fark edip etmediğinizi görmek için güneş gözlüğünüzün plastik kısımlarına yakından bakın.

Bazı kafa şekilleri güneş gözlüklerinin esnemesine neden olabilir. Kafatasının şekline bağlı olarak güneş gözlüklerini başınızın üstüne takmak gözlüğünüzün esnemesine neden olabilir. Bu olduğunda, aşağı baktığınızda burnunuzdan aşağı kayma veya düşme olasılığı daha yüksektir.

Saçlarınız çerçevelere takılabilir. Bu, özellikle aviator gibi güneş gözlüğü stilleri ve burun pedleri içeren diğer stiller için geçerlidir. Saçınızı güneş gözlüğünüze takmak sadece acı verici olmakla kalmaz, aynı zamanda güneş gözlüklerinizi çıkartmak için gereken pürüzler ve çekiş de çerçeveleri bükebilir.

Boyun Askısı Kullanın

Spor tedarikçileri, güneş gözlüklerinizi giymediğiniz zamanlarda hazır tutmak için kullanışlı boyun askıları üretti. Bu tutucular, güneş gözlüklerinizi yüzünüzde değilken vücudunuza oldukça yakın tutar. Spor için mükemmeldirler çünkü daha uzun bir kordonda olduğu gibi etrafta uçmazlar.

Kordon Kullanın

Tabii ki koşu, bisiklete binme veya takım sporlarına katılmıyorsanız, bir kordon, güneş gözlüklerinizi takmadığınız zamanlarda takmanın harika bir yolu olabilir. Bir kordonla, güneş gözlüklerinizin kolları açık kalır, böylece her zaman yüzünüze geri takmaya hazır olurlar. Bu, meşgulseniz ve güneş gözlükleriniz hakkında düşünmek istemiyorsanız yararlıdır. 

Gömleğinize Asın

Güneş gözlüklerinizi yüzünüzde değilken takmanın bir başka kolay yolu da onları gömleğinize asmaktır. Bu, hem erkekler hem de kadınlar için şık bir görünümdür, ancak herhangi bir fiziksel aktiviteye katılıyorsanız en iyi seçim olmayabilir.

Düğmeli bir gömlek giyiyorsanız, kolunuzu bir ilikten geçirerek güneş gözlüklerinizin güvenliğini artırabilirsiniz. Aksi takdirde, çok hareket etmediğiniz zamanlarda bu stratejiyi kullanmak en iyisidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.